yelow Tea

Matcha Thee

 

CEREMONIE THEESOORT

UIT JAPAN

 

Matcha is een Japanse groene theesoort die uniek is vanwege de oogst-, verwerkings- en bereidingsmethoden. Drie tot vier weken voor de oogst wordt de struik Camellia sinensis afgedekt om direct zonlicht te voorkomen, waardoor de bladeren in de schaduw kunnen groeien.

Na de oogst worden de bladeren ontdaan van stengels en nerven en vervolgens verwerkt tot een fijn poeder. In tegenstelling tot de meeste theesoorten, komt matcha altijd in poedervorm - de praktijk werd voor het eerst geïntroduceerd in China, en het bleef een standaard in Japan.

De traditie van het bereiden en drinken van matcha stamt uit de oudheid. Men gelooft dat Chinese zenboeddhistische monniken de eersten waren die het soms gebruikten tussen de 8e en de 10e eeuw. Matcha drinken was een onderdeel van hun religieuze ritueel en men gelooft dat ze hun rituelen later met de Japanners deelden. Sindsdien is matcha een onmisbaar onderdeel van de Japanse traditie geworden en wordt het nog steeds in zijn oorspronkelijke poedervorm gebruikt.

Zelfs de naam, die ruwweg gemalen thee vertaalt, is van Japanse oorsprong. Afgezien van het gebruik bij ceremonies, wordt matchapoeder tegenwoordig vaak gebruikt bij de bereiding van hartige en zoete gerechten en dranken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons!
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by MADAK CHOCOLATIER