yelow Tea

Matcha Thee

 

CEREMONIE THEESOORT

UIT JAPAN

 

Matcha is een Japanse groene theesoort die uniek is vanwege de oogst-, verwerkings-en bereidings-methoden. Drie tot vier weken voor de oogst wordt de struik Camelia sinensis afgedekt om zonlicht tegen te houden en de bladeren in de schaduw te laten groeien.

Na de oogst worden de bladeren ontdaan van stengels en nerven en vervolgens verwerkt tot een fijn poeder.

In tegenstelling tot de meeste theesoorten, komt Matcha altijd in poedervorm. De methode werd voor het eerst gebruikt in China, overgenomen door Japan en bleef daar een standaard. De traditie van het bereiden en drinken van Matcha stamt uit de oudheid. Men gelooft dat Chinese Zenboeddhistische monniken de eersten waren die het gebruikten tussen de 8e en de 10e eeuw. Matcha drinken was een onderdeel van hun religieuze ritueel en men neemt aan dat ze hun rituelen later met de Japanners deelden.

Sindsdien is Matcha een onmisbaar onderdeel van de Japanse traditie geworden en wordt het nog steeds in zijn oorspronkelijke poedervorm gebruikt.

De naam, die gemalen thee betekent, is van Japanse oorsprong. Afgezien van het gebruik bij ceremonies, wordt Matcha poeder tegenwoordig veelal gebruikt bij de bereiding van hartige-en zoete gerechten en dranken. En in onze bonbons nu ook.

Schermafbeelding 2020-10-02 om 15.27.43.
EU-Organic-Logo.jpg