Image by Joanna Kosinska

Pistachenoten D.O.P.

 

TERROIR PISTACHENOTEN

UIT BRONTE

 

Pistachenoten uit Bronte worden geproduceerd in de Siciliaanse provincie Catania, pistachenoten

van de Napoletana cultivar. Ze worden gekweekt in de vruchtbare vulkanische bodem rond Bronte, een kleine stad aan de voet van de Etna.

Op de flanken van de nog actieve vulkaan Etna groeien in groten getale pistachebomen. Zij gaan met hun wortels diep in de grond op zoek naar het schaarse water in de lavagronden, doordrongen met aardse mineralen.

De variëteit Napoletana cultivar wordt gegarandeerd met het oorsprongscertificaat D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta). De smaak onderscheidt zich duidelijk van pistachenoten uit andere oorden en dit is te danken aan de unieke terroir. De bodem aan de Etna geeft een unieke, natuurlijke, zilte smaak aan deze pure delicatesse.

Om de unieke kwaliteit van de smaragdgroene pistachenoten uit het Siciliaanse Bronte te

verkrijgen, oogsten de pistache boeren met de hand. Zij doen dit om de twee jaar in oneven jaren. Slechts op deze wijze kan de pistacheboom haar vruchtbaarheid en krachtige smaak behouden.

Schermafbeelding 2020-10-02 om 13.51.32.
LogoDOP.png