Image by engin akyurt

Pistachenoten D.O.P.

 

TERROIR PISTACHENOTEN

UIT BRONTE

 

Pistachenoten uit Bronte, geproduceerd in de Siciliaanse provincie Catania, verwijst naar de pistachenoten van de Napoletana-cultivar, gekweekt in de vruchtbare vulkanische bodem rond Bronte, een kleine stad aan de voet van de Etna. Op de flanken van de nog actieve vulkaan Etna groeien in groten getale pistachebomen. Die moeten met hun wortels diep in de grond op zoek naar het schaarse water in de lavagronden die doordrongen zijn met aardse mineralen. De kwaliteit van de variëteit Napoletana-cultivar wordt beschermd met het oorsprongscertificaat D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta).

 

Hun smaak onderscheidt zich duidelijk van pistachenoten uit andere oorden en dit is te wijten aan de unieke terroir. De bodem aan de Etna geeft een unieke, natuurlijke, zilte smaak aan deze pure delicatesse. 

 

Om de unieke kwaliteit van de smaragd groene pistachenoten uit het Siciliaanse Bronte te verkrijgen, oogsten de pistacheboeren met de hand. Zij doen dit om de twee jaar in oneven jaren. Slechts op deze wijze kan de pistacheboom haar vruchtbaarheid en kracht behouden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons!
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by MADAK CHOCOLATIER